Predsjednik
Tomislav Kojundžić

Titula:profesor
Stalni sudski tumač za:njemački, ruski
Županijski sud:Varaždin, Godina prvog imenovanja:2017

Diplomirao sam njemački i ruski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te stekao titulu profesora njemačkog i ruskog jezika i književnosti. Nakon dvogodišnjeg rada u osnovnoj i srednjoj školi, 2002. godine počinjem se baviti prevođenjem, a od 2003. do danas radim kao samostalni prevoditelj. Uglavnom se bavim tehničkim prijevodima (tehnička dokumentacija, upute za upotrebu, servisna dokumentacija) prevođenjem marketinških tekstova, lokalizacijom softvera.
Ispit za sudskog tumača položio sam 2017. godine pred Županijskim sudom u Varaždinu.
Od 2015. godine predsjednik sam Udruge sudskih tumača i prevoditelja u Varaždinu.
U okviru DSTiP-a, USTiP-a i nekadašnje Zajednice za prevoditeljstvo pri HGK-u sudjelovao sam u radnim skupinama za OUZP/GDPR, poslovanje sudskih tumača i prevoditelja kroz obrt, Pravilnik o sudskim tumačima i pitanje tumačenja cijena u Pravilniku.
Posebno područje interesa mi je rad alatima za strojno potpomognuto prevođenje. Na tom se polju stalno stručno usavršavam, a održao sam i više predavanja (Filozofski fakultet u Zagrebu za studente komunikologije i informatologije u suradnji s prof. Seljan; Integra, USTiP, DSTiP, Filozofski fakultet u Rijeci za studente prevoditeljskih smjerova u suradnji s prof. Marija Brkić Bakarić).

©2023. DSTiP ~utemeljeno 1989. Sva prava pridržana. Web by mr & dd EULITA · Facebook Top